Bijles Elst
Het gaat er niet om of je de beste bent. Het gaat er om of je beter bent dan gisteren.

Bijles in een specifiek vak

Het komt regelmatig voor dat een leerling met een bepaald vak minder goed mee kan komen dan de rest van de klas. Wanneer de leerling een kleine achterstand heeft, kan dat heel vervelend zijn en steeds verder oplopen. De nieuwe stof wordt ten slotte steeds moeilijker om te begrijpen. 

Allereerst zal ik proberen om de leerling op zijn/haar gemak te stellen en te motiveren. Dit gaat natuurlijk het makkelijkste als we met behulp van hobby’s kunnen leren! Daarom zullen we altijd samen bespreken welke interesses van de leerling we kunnen gebruiken in onze lessen. Daarna gaan we samen op zoek naar de werkwijze die het beste bij hem/haar past en deze toepassen in de praktijk.

Ik ben gediplomeerd in het lesgeven aan leerlingen van de basisschool en kan de leerling met alle vakken helpen. Wanneer de leerling in groep 8 zit kan ik ook helpen met het voorbereiden op de middelbare school.

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs geef ik bijles in de volgende vakken: Nederlands, Engels, Aardrijkskunde en Geschiedenis
(overige vakken in overleg.)

Begeleiding in studievaardigheden

Het is niet altijd makkelijk om te leren hoe je moet leren (alleen dat klinkt al moeilijk!) 

Vragen die misschien bij de leerling door het hoofd spelen zijn bijvoorbeeld: hoe kan ik nou het beste een planning maken? Welk huiswerk moet eerst af en wanneer moet ik beginnen met leren voor dat proefwerk?

Maar ook: hoe kan ik het beste leren en hoe moet ik samenvatten? Welke manieren van samenvatten zijn er?

Bij al deze vragen kan ik helpen en gaan we samen op zoek naar de manier die voor de leerling het beste werkt! Dat betekent dat we verschillende dingen gaan uitproberen, totdat de leerling ontdekt dat welke manier voor hem of haar goed werkt. 

Huiswerkbegeleiding

Het is soms moeilijk om, met alle leuke dingen thuis, aan het huiswerk te gaan beginnen. School is klaar voor vandaag en het liefst wil je alleen nog maar ontspannen. En als je dan toch alle moed bij elkaar hebt geraapt en je bent eindelijk aan je huiswerk begonnen, dan kom je nog opdrachten tegen die je helemaal niet snapt…

Ik kan daarbij helpen. Als huiswerkbegeleider ga ik samen met de leerling kijken naar welk huiswerk er gemaakt moet worden en hoe we dat gaan doen. Daarna help ik bij de moeilijke vragen van de opdrachten en zorgen we er samen voor dat alles af komt.