Bijles Elst
Het gaat er niet om of je de beste bent. Het gaat er om of je beter bent dan gisteren.

Blog


Inhoudsopgave

13.04.2017

Gastblog van (meester) Henk: Waarom kan bijles heel geschikt zijn?

Vandaag een gastblog van meester Henk. Een meester waarvan ik heel erg veel van geleerd heb: hij heeft mij in groep 8 nog lesgegeven en later zelfs begeleid bij mijn stage! Met een foto uit de oude doos: Meester Henk op mijn feestje toen ik was geslaagd voor de HAVO! :-)

Veel leesplezier!

Wanneer ik terugkijk naar mijn eigen jeugd kan ik me nog herinneren dat ik niet zoveel zelfvertrouwen had. Hoewel ik een goede leerling was, wilde ik altijd door mijn vader extra overhoord worden.

Ik denk dat veel kinderen hier in meer of mindere mate ook mee te maken hebben. Het onderwijs is sinds mijn jeugd wel veranderd en tegenwoordig zou er in 3 niveaus lesgegeven moeten worden. Maar met steeds grotere klassen en daarin meer kinderen die extra aandacht nodig hebben (”aangepast onderwijs” zoals dat zo fraai heet) is de werkdruk erg hoog. Wanneer je als kind niet veel zelfvertrouwen hebt, dreig je al snel tussen wal en schip te geraken.

Een andere reden voor bijles kan zijn om je even over een drempel te helpen. Op het voortgezet onderwijs heb je met meerdere leerkrachten te maken. Met de een heb je goed contact, met de ander wellicht minder. Je aandacht en interesse in het vak kunnen daardoor verslappen, hetgeen uiteraard ten koste gaan van de resultaten. Wanneer je niet bijblijft wordt het van kwaad tot erger. Ook hier kan bijles ervoor zorgen dat je niet te ver wegzakt of dat je in een keer toch geïnteresseerd raakt in de stof.

Bovendien is het 1:1 werken met iemand die je vertrouwt altijd fijn.

(ex-meester Henk Vink)

MeesterHenk.jpg

Henk - 06:51 @ Algemeen, Gastblog | 1 opmerking

  1. Ron den Boef

    14.04.2017

    “ten koste gaat” is het denk ik, ik zeg zelfs meer: ik weet het zeker!

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments