Bijles Elst
Het gaat er niet om of je de beste bent. Het gaat er om of je beter bent dan gisteren.

Blog


Inhoudsopgave

13.03.2017

Tip van de week: Richt een vaste studeerplek in

Enkele maanden geleden schreef ik de Tip van de week‘Richt een vaste studeerplek in’. Ik schreef dat een vaste studeerplek zo belangrijk is omdat het zorgt voor rust, zo min mogelijk afleiding en dat je zo snel mogelijk aan het werk moet kunnen gaan. 

Dit doe je door ervoor te zorgen dat je studeerplek opgeruimd is en zich in een rustige omgeving bevindt. Ook zoveel mogelijk frisse lucht en zonlicht zijn daarbij belangrijke factoren. 

Ik vertel je graag meer over mijn werkplek:

Als ik lesgeef ga ik natuurlijk naar de leerling toe (hier zoeken we ook altijd een vaste, rustige studeerplek uit). Maar thuis moet ik ook mijn administratie doen en de lessen voorbereiden. Ik heb een apart bureau waar mijn printer en belangrijke papierwerk staan, maar daar zit ik eigenlijk bijna nooit meer. Het liefst zit ik namelijk aan de eettafel, in de woonkamer. Hier heb ik namelijk meer ruimte en licht. 

Als ik weet dat ik een paar uur bezig zal zijn met mijn werk, dan zet ik ook een pot thee. Ik neem er ook wat lekkers bij, want ik vind dat ik mezelf best mag belonen voor het harde werken. :) Trouwens, daar heb ik ook nog een blog over geschreven: Beloon jezelf!

Hoe ziet jouw studeerplek eruit? En wat doe jij om jezelf te belonen?

Theekoekjes.jpg

Bijles Elst - 07:47 @ Tip van de week, Leerlingen | Een opmerking toevoegen