Bijles Elst
Het gaat er niet om of je de beste bent. Het gaat er om of je beter bent dan gisteren.

Over Bijles Elst

Naast de lessen op school hebben leerlingen soms een extra beetje hulp nodig met bijvoorbeeld huiswerk maken, leren voor een proefwerk of vooruit plannen. Dat is ook niet zo gek. De klassen raken steeds voller, de leerstof wordt moeilijker en de persoonlijke aandacht voor elk individueel kind wordt steeds minder. Maar tijdens bijles krijgt de leerling deze persoonlijke aandacht wél en zullen de resultaten ook sneller omhoog gaan.

Aanbod

Het aanbod van Bijles Elst bestaat uit de volgende onderdelen:

-          Bijles in een specifiek vak (hulp in één of meerdere specifieke schoolvakken);

-          Begeleiding in studievaardigheden (maken van een planning, leren samenvatten, etc.);

-          Huiswerkbegeleiding (samen zorgen we ervoor dat het huiswerk gemaakt wordt).

Uiteraard is een combinatie ook mogelijk!

Vrijblijvend intakegesprek

Voordat we met bijles of begeleiding beginnen, zal er altijd eerst een vrijblijvend intakegesprek plaatsvinden met ouders en leerling. We bespreken wat de hulpvraag is en op welke manier we deze gaan behandelen tijdens de lessen. Uiteraard kunt u tijdens dit gesprek ook uw vragen stellen. Na de inschrijving kunnen de lessen vaak al binnen enkele dagen starten.

Begeleiding

Geregeld is het zo dat, wanneer leerlingen bijles nodig hebben, ze het zien als falen. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen hun zelfvertrouwen terugkrijgen/vergroten en inzien dat het niet erg is als je ergens niet ‘de beste’ in bent. Het is belangrijker dat je elke keer een stapje vooruit gaat en beter wordt: Het gaat er niet om of je de beste bent. Het gaat er om of je beter bent dan gisteren.

Evaluatie

Tussentijds is het altijd mogelijk om een evaluatiegesprek aan te vragen. We kunnen dan de voortgang bespreken en hoe verder te gaan.
Ook na de laatste les zal er een gesprek komen en bespreken we hoe het is gegaan.